Niet het ideale weer voor opening openluchtzwembad in Kortrijk

Zaterdag opende het Openluchtzwembad aan de Abdijkaai opnieuw. © EDB
Redactie KW

Op zaterdag 25 juni opende het Openluchtzwembad aan de Abdijkaai opnieuw. Er was een redelijke, maar toch geen slechte opkomst door het minder stabiele weer.

Het openluchtzwembad ging open op 25 juni om 12 uur. Wij brachten een bezoekje om 16 uur. Geen ideale timing, want donkere wolken en een regenbui zorgden er net voor dat veel mensen net het zwembad verlaten hadden en er slechts een handvol zwemmers in het water waren. 150 mensen waren toen al komen zwemmen.

“Het water is 23°C en de buitentemperatuur is 21 tot 23°C”, luidde het aan de kassa. “De temperatuur is goed om te zwemmen, maar het weer was echter niet stabiel en de regenbuien zaten eraan te komen. Als het blijft regenen, zullen enkel de echte baantjestrekkers nog komen opdagen. Voor die mensen is het ideaal weer: niet koud en niet veel volk.” Gelukkig kwam de zon weer piepen en kwamen er nadien toch nog enkele mensen naar het zwembad. “We hopen op beter weer morgen, want dan kan er gratis gezwommen worden.”

Enkel nog met sportkaart

Nieuw dit jaar is dat je enkel nog in het zwembad komt met een sportkaart. “Op die manier weten we perfect wie zich allemaal in het zwembad bevindt.” Dat leverde de eerste dag alvast geen problemen op. Een sportkaart kost eenmalig 3 euro en kan aan de kassa van het zwembad aangekocht worden. Daarnaast betaal je 7 euro voor een zwembeurt of koop je een abonnement. “Wij raden de aankoop van een 10-beurtenkaart aan, want kinderen uit Groot-Kortrijk betalen hier slechts 10 euro voor en volwassenen 15 euro. Die hebben ze dus snel teruggewonnen!”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier