Niemand wil op restaurant met Cilou, maar wél met Phaedra (en Marc Coucke)

Bieders voor een dineetje met Phaedra Hoste kunnen op beide oren slapen: ze verkeert volgens eBay in heel goede staat.
Redactie KW

De veiling ‘Dine with a star’, georganiseerd voor het goede doel, loopt stilaan op zijn laatste benen. Voor sommige BV’s is de interesse momenteel wel érg gering.

‘Dine with a Star’ is een initiatief van Marlène de Wouters. Ze strikte meer dan 50 Bekende Vlamingen, die zich ‘te koop aanbieden’ voor een etentje op restaurant. Voor een minimumbod van 300 euro kan je met één van hen – of in sommige gevallen met een koppel, zoals Sam Gooris en Kelly Pfaff – op restaurant, samen met nog drie andere tafelgenoten naar jouw keuze. Je kunt dus ook met enkele vrienden de kosten delen om je favoriete BV ‘binnen te halen’ voor een diner in het Dock’s Café in Antwerpen. De opbrengst gaat naar het project ‘FACE for Children in Need’, een vzw voor straat- en weeskinderen uit onder andere Caïro.

Marc Coucke erg populair

Het bieden op de veilingsite eBay begon op 26 april, maar niet bij elke Bekende Vlaming gaat het vooralsnog even hard. Heel wat gegadigden kiezen voor de looks van pakweg Marlène de Wouters of Brigitta Callens, maar ook aardig wat onder hen gaan liever eens dineren met… Marc Coucke. Op dinsdagochtend stond de teller voor de succesvolle zakenman al op 2.550 euro. Daarmee is hij de duurste vogel van het pak. Initiatiefneemster Marlène de Wouters volgt op 2 (1.041 euro – zou Gert Verhulst ook geboden hebben op zijn eeuwige vlam Marlèneke?), Veronique De Kock op 3 met 1.020 euro.

Opvallend is ook het grote aantal celebrities dat het zonder ook maar één bod moet stellen. Onder hen niet van de minsten: Wout Bru (voor sommigen volstaat een fles plat water op tafel misschien al), Otto-Jan Ham, Arne Quinze, Rik Torfs, Steven Defour, Herbert Flack en Kirsten Flipkens. Ook voor judoka Robert Van De Walle en onze zwemkampioen Fredje Deburghgraeve heeft niemand de gevraagde 300 euro over. Zelfs gewezen Miss België Cilou Annys wacht nog altijd op een eerste bieder. Toch moet alles in het juiste perspectief worden geplaatst: zelfs voor een wielermonument als Eddy Merckx heeft voorlopig maar één bieder de gevraagde 300 euro veil, en heel wat andere Bekende Vlamingen wachten ook nog altijd op potentiële disgenoten.

Volgens een eerder persbericht loopt de veiling nu zondagavond af, maar op eBay blijkt dat er nog maar tot donderdagavond geboden kan worden. Je vindt de veiling terug onder de zoekterm ‘dinestar’ op eBay.

Voor de liefhebbers nog even de top-15 van de geboden bedragen so far:

1. Marc Coucke – 2.550 euro

2. Marlène de Wouters – 1.041 euro

3. Veronique De Kock – 1.020 euro

4. Brigitta Callens – 1.000 euro

5. Sam Gooris en Kelly Pfaff – 720 euro

6. Christoff – 660 euro

7. Marc Wilmots – 610 euro

8. Peter Van de Veire – 560 euro

9. Phaedra Hoste – 510 euro

10. Tom Waes – 500 euro

11. Kim Clijsters – 480 euro

12. Michel Preud’homme – 435 euro

13. Jani Kazaltsis – 405 euro

14. Davy Brocatus – 380 euro

15. Erik Van Looy – 375 euro

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier