Niels De Potter uit Heule bouwt mee aan schooltje in Sabou

(GF) © (GF)
Redactie KW

Drie maanden geleden trok hij al naar Burkina Faso om er initiatiefneemster Martine Coussement te vergezellen.

De 26-jarige Niels De Potter, zoon van Jo en Katrien Vanparys, was jarenlang lid van Chiro Tsjoef. Op die manier kwam hij in contact met Chiro Tandem van Rollegem. Daar leerde hij oprichter Toon Vanneste kennen. Toon is voorzitter van vzw Sabou die op verschillende manieren hulp biedt aan de mensen in het gelijknamige dorp in Burkina Faso. “Een vriendin van Toon, Martine Coussement, trok enkele jaren geleden naar Burkina Faso om er het land te verkennen en kwam zo terecht in Sabou. Ze merkte dat het dorp heel wat hulp kon gebruiken en ondertussen steekt ze al meer dan vijf jaar een handje toe.

Landbouw en kleuterschool

Sinds twee jaar woont en werkt Martine ook in Sabou. Toon heeft de vzw opgericht om Martines projecten een grotere slaagkans te geven. “Ik was onmiddellijk verkocht aan het initiatief en besloot om een drietal maanden naar Sabou te trekken en Martine te helpen”, licht Niels toe. Vzw Sabou richt zich onder andere op de landbouw en op het bouwen van een kleuterschool.

Uitstelgedrag

Dat laatste laat echter nog op zich wachten. “Het is de bedoeling van de vzw om zo veel mogelijk op vraag en in samenspraak met de bevolking te doen. Voordeel is dat de inwoners op die manier ook achter de projecten staan. Nadeel is dat ze liever uitstellen tot morgen en dat sommige zaken op de lange baan geschoven worden. Zo moest de kleuterschool er eigenlijk al staan, maar helaas is dat nog niet het geval”, besluit Niels, die van zodra ze begonnen zijn met de bouw van de kleuterschool terugkeert naar Sabou.

(Annelies Lambert)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier