Nicole Gryspeert en Marc Decoster uit Westkerke koesteren hun Volvo

© Foto Ilse
Redactie KW

Nicole Gryspeert en Marc Decoster zijn al bijna 49 jaar een echtpaar. Niet alleen zijn ze trouw aan elkaar, maar ook aan hun Volvo 240, die deze zomer 25 jaar in hun garage staat.

Marc Decoster (70) is een grote fan van het Zweedse automerk. “Mijn eerste auto was een Volvo PV, een bolletje, die ik in 1965 tweedehands heb gekocht”, aldus Marc, die in 1967 met Nicole Gryspeert (64) in het huwelijksbootje stapte.

Enkele jaren later ruilde het koppel het bolletje voor een Volvo Amazone, ook tweedehands, waarvoor ze toen 3.000 Belgische frank betaalden. De tweede Volvo Amazone, opnieuw tweedehands, kwam er twee jaar later en werd na enige tijd ingeruild voor een Volvo 244 van drie maanden oud. In juli 1991, straks dus 25 jaar geleden, gingen Nicole en Marc voor een nieuwe Volvo, het type 240 diesel 6cc.

Oldtimer

“Op de teller staat nu 185.000 kilometer. De wagen is nog altijd in perfecte staat ; kan ook niet anders met een eigenaar die oog heeft voor elk detail en er zelf kan aan werken”, lacht Nicole. “Deze Volvo is nog maar één keer in een garage geweest voor onderhoud : dat kwam omdat de auto olie verloor. Weet je dat ik er bijna niet kon van slapen, dat onze wagen een nacht niet in onze eigen garage stond”, schatert Nicole.

“Nu we allebei met pensioen zijn, rijden we veel minder kilometers en willen we onze Volvo op 12 juli laten keuren als oldtimer. Dat kan als je auto 25 jaar is en niet meer gebruikt wordt voor woon-werkverkeer”, vertelt Nicole. Zij werkte vele jaren in de drukkerij Unitas, daarna bij Siemens in Oostkamp om haar beroepsleven te eindigen bij het OCMW van Oudenburg.

(LIN)

Nicole Gryspeert en Marc Decoster uit Westkerke koesteren hun Volvo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier