Nicolas Lombaerts was in de buurt van Russische metro tijdens aanslag

Nicolas Lombaerts. © Belga
Redactie KW

Voetballer Nicolas Lombaerts woont als speler van Zenit al jaren in Sint-Petersburg, dat getroffen werd door een aanslag in de metro. Hij was in de buurt toen het gebeurde.

Nicolas Lombaerts, speler van Zenit Sint-Petersburg, was net zijn vrouw en dochter gaan oppikken met zijn auto. “Die metrolijn ligt naast de weg waar ik moet passeren om naar huis te rijden. Ik denk dat ik op het moment van de aanslag ongeveer ter hoogte van die metrostations reed“, vertelt Nicolas Lombaerts aan Radio 1. “Op dat moment was er nog niks te zien. Ik werd er pas later op attent gemaakt dat er een aanslag gebeurd was, toen ik zag dat er veel mensen over straat liepen, op zoek naar een taxi of een bus”, klinkt het.

“Ik heb mijn vrienden opgebeld en ik werd ook zelf veel opgebeld. Gelukkig is er niemand betrokken die ik ken. Ik merk dat het leven hier al gewoon voortgaat. Ik woon juist aan een metrostation op diezelfde lijn, die ik trouwens ook zelf vaak neem. Waar de aanslag gebeurd is, is het drukste punt van de metro in Sint-Petersburg. Enkel daar komen drie metrolijnen samen.”

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier