Nico Van Oost is lokale coördinator bij Zonnebeekse politie

© ZB
Redactie KW

Sinds 1 maart is Nico Van Oost de lokale coördinator bij de politie van Zonnebeke. Hij volgt daarmee commissaris Ann Vulsteke op, die hoofd werd van de lokale recherche Arro Ieper. Een van de nieuwe prioriteiten is het optimaliseren van de verkeerssignalisatie.

“Ik ben geboren in Deinze in 1972. Mijn jeugd bracht ik door in Vinkt, een deelgemeente van Deinze”, vertelt Nico. “Vinkt is vooral gekend door de genocide die er plaats vond in de bange meidagen van 1940. Dit voedde mijn interesse voor de Tweede Wereldoorlog. Voor we in 2003 naar Poperinge verhuisden, woonde ik in Brussel, De Haan en Oedelem. Sinds we in deze regio wonen, verdiep ik mij in de rijke geschiedenis van de streek rond Ieper, meer bepaald de sites van WO I.”

De belangrijkste taak van een lokaal coördinator is die van tussenpersoon tussen bestuurlijke en gerechtelijke overheden. “Indien er evenementen georganiseerd worden op het grondgebied van Zonnebeke zal ik samenzitten met de organisatoren om alles in goede banen te leiden. Samen met mijn team zal ik ten dienste staan van de bevolking in Zonnebeke. Dit jaar wil vooral de focus leggen op het optimaliseren van de verkeerssignalisatie. Verder staan er mij grote evenementen met internationale uitstraling te wachten zoals de doortocht van de Tour de France, Lightfront, de ontvangst van de staatshoofden en de tientallen andere evenementen rond de herdenking van WO I. Het is mijn ambitie om dit commissariaat vele jaren te leiden”, aldus Nico Van Oost.

Naast zijn politiewerk is Nico voorzitter van het Veurnestraat Comité in Poperinge, lid van het jeugdbestuur van KFC Poperinge en spelend lid van de Koninklijke Poperingse Biljartclub.

(NVZ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van 14 maart

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier