Nico uit Sint-Genesius-Rode mag jaar lang gratis naar alle wedstrijden van Club Brugge

30/04/17 om 13:02 - Bijgewerkt om 13:12

In deze moeilijke tijden voor Club Brugge - het ziet ernaar uit dat ze de landstitel waarschijnlijk moeten laten aan Anderlecht - ging Radio 2 op zoek naar "De strafste supporter" van de voetbalclub. De club bestaat dit jaar 125 jaar en Radio 2 zet dat jubileum graag in de verf met een zoektocht naar hun meest trouwe supporter, de supporter die voor blauwzwart door het vuur gaat.

Nico uit Sint-Genesius-Rode mag jaar lang gratis naar alle wedstrijden van Club Brugge

Na een zoektocht naar straffe supporters kwamen twee finalisten uit de bus/ Beau Depinois en Nico Vanhaelen. In een spannende finalequiz vol kleedkamergeheimen, straffe verhalen, en weetjes over de club kwam dertiger Nico Vanhaelen uit Sint-Genesuis-Rode uit de bus als winnaar. Hij won zondagmiddag de Radio 2 voetbalquiz, gepresenteerd door Ben Crabbé en acteur Rik Verheye, beiden grote Clubsupporters, vanuit het stadion van Club Brugge.

De twee kandidaten in actie

De twee kandidaten in actie

Opvallend: Nico (33 jaar en vader van 2 kinderen) groeide op en woont zelf in de Vlaamse rand rond Brussel, waar net de meeste supporters van Anderlecht zitten. 90% van zijn vrienden supportert dan ook voor Anderlecht, in Nico's ogen "de paarswitte vijand". Na de belangrijke overwinning van Anderlecht tegen Club Brugge de afgelopen week, blijft zijn hart echter kloppen voor blauwzwart. Nico heeft ook een eigen website, fctube.be, met daarop alle doelpunten van Club vanaf 1985 tot nu. In de voetbalquiz van Radio 2 bewees hij enorm veel van z'n favoriete club te weten.

Als "strafste supporter" mag Nico nu samen met een vriend/vriendin een jaar lang gratis naar alle matchen van Club Brugge, en mag zelfs een keer mee op verplaatsing naar een Europese topclub.

(red)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!