Nicholas Paelinck wordt de nieuwe vertegenwoordiger van de lokale politie

Nicholas Paelinck (links) met de burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche. © EDK
Redactie KW

De korpschef van de politiezone Westkust is verkozen tot voorzitter van het VCLP voor de komende twee jaar.

De voorbije maanden hebben 188 korpschefs van de Lokale Politie van gans het land hun stem uitgebracht voor een nieuwe vertegenwoordiger in de Vaste Commissie van de Lokale Politie (VCLP). De VCLP is belast met het onderzoeken van of het geven van adviezen over alle problemen met betrekking tot de lokale politie op verzoek of eigen initiatief.

Op 14 september 2017 namen de 18 verkozenen tijdens de installatievergadering hun functie als vast lid van de algemene vergadering op. Van de 18 leden zetelen er 11 korpschef voor de eerste keer, 7 vertegenwoordigers zetelden ook al de voorbije jaren in de Vaste Commissie. De leden kozen vandaag ook uit hun midden een nieuw dagelijks bestuur, bestaande uit een voorzitter en drie vicevoorzitters, één per gewest.

Nicholas Paelinck, korpschef van de politiezone Westkust (De Panne, Koksijde, Nieuwpoort) werd verkozen tot voorzitter voor de komende twee jaar. Vicevoorzitters worden de korpschef van Antwerpen Serge Muyters voor Vlaanderen, de korpschef van Brussel Hoofdstad Elsene Michel Goovaerts voor het Brussels Gewest en de korpschef van Namen Olivier Libois voor het Waals gewest. Het verkozen nieuw dagelijks bestuur wordt voor goedkeuring voorgelegd aan de minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier