Nic Van der Marliere uit Blankenberge is nieuwe Commandeur in de Kroonorde

Redactie KW

Blankenbergenaar Nic Van der Marliere mag zich voortaan Commandeur in de Kroonorde noemen.

Hij ontving die eretitel donderdag in Brugge uit handen van staatssecretaris Bart Tommelein. De 51-jarige Van der Marliere krijgt die titel voor zijn inspanningen rond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Nic Van der Marliere is een licentiaat in de rechten en treedt al ruim twaalf jaar op als algemeen vertegenwoordiger van de Vlaamse regering op de Belgische ambassades in Londen en Parijs. Hij werkt al jaren rond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog en was ook een van de bezielers achter de inspanningen om het WOI-erfgoed te laten opnemen op de erfgoedlijst van Unesco. Hij werkte daarnaast mee aan de realisatie van de Flanders Fields Memorial Garden in Londen, dat in 2014 geopend werd door de Britse koningin Elizabeth.

Nic Van der Marliere uit Blankenberge is nieuwe Commandeur in de Kroonorde
© BELGA

Er ligt trouwens nog heel wat werk op de plank, met de eventuele Unesco-erkenning in 2018, de herdenking van de zeeslag in Zeebrugge, en de slag in Passendaele in 2017. De Blankenbergenaar komt nu op een lijstje te staan waar onder meer Gaston Berghmans, Gerard Mortier, Dora van der Groen, Steven Spielberg en Charles Aznavour al op pronken.

(Belga – Foto a-ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier