Nette heren maken zich op voor tweede Distinguished gentleman’s ride in Roeselare

© Stefaan Beel
Redactie KW

Op zondag 24 september wordt de Grote Markt van Roeselare het decor van vintage motoren en heren van stand. Vanaf negen uur verzamelen de motorrijders er om twee uur later met hun café racers, bobbers, oldtimers en classic bikes een rit van 70 km af te leggen.

De distinguished gentleman’s ride werd in 2012 bedacht door Mark Hawwa in Sydney (Australië). Hawwa vond inspiratie bij filmfiguur Ron Draper (Mad Men) die in zijn mooi pak met zijn klassieke motor reed. Op de laatste zondag van september 2012 kwamen in 64 steden wereldwijd maar liefst 2.500 rijders samen voor een rit. Vanaf de tweede editie werd een goed doel gekoppeld aan de rit: er werd geld ingezameld voor prostaatonderzoek en de algemene gezondheid van mannen.

Peter Desmet, Lieven Desmet en meester Steve zijn vanuit Atelier 61 in 2015 gestart met een Roeselaarse editie. Deelnemers kunnen een vrije bijdrage doen voor de goede doelen. Verleden jaar kwamen voor de tweede rit 100 ‘distinguished gentlemen’ aan de start in mooie pakken of fancy shirts en met brillen en fijn getrimde snorren en baarden. Dit jaar kwam Francis Desmet uit Oostrozebeke, die verleden jaar de prijs voor ‘most distinguished gentleman won, bij de organisatie. De organisatoren hopen op meer dan 100 deelnemers.

(PS – Foto SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier