Net op tijd droog voor OLV-processie in Leffinge

Redactie KW

Naar jaarlijkse traditie trok op vrijdag 15 augustus de Onze-Lieve-Vrouweprocessie opnieuw door de straten van het centrum. Hevige regenbuien stuurden bijna roet in het eten en even werd aan afgelasten gedacht.

“Uiteindelijk besloten we een ingekorte tocht rond de kerk te maken. Zodra we vertrokken, klaarde het echter wat op en konden we alsnog onze normale route door de gemeente volgen zonder al te veel regen,” klinkt organisatrice Ingrid Lava opgelucht. Er stond iets minder volk langs de kant in vergelijking met andere jaren, maar iedereen was al bij al tevreden.

De processie beeldt in verschillende taferelen het leven van Maria en Christus uit, zoals onder meer de Geboorte van Jezus, de Verrijzenis en de Hemelvaart van Maria. De zowat 150 vrijwilligers die meestappen in de ommegang komen voornamelijk uit Leffinge zelf. “Dit jaar liepen bovendien heel veel kinderen mee,”aldus nog Ingrid. “Ik weet niet waar ze ineens allemaal vandaan kwamen, maar het was schitterend. Dat geeft de stoet meteen een heerlijk en warm gevoel mee.” Ook de KLJ krijgt een dikke pluim van de organisatie, want ze waren opnieuw met een grote groep aanwezig en zorgden voor een prachtig versierde kar. De hele processie verliep probleemloos en nadien kon men nagenieten van een drankje in de Zwerver.

(HD – foto HD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier