Neos Desselgem heeft gouden randje

© DJW
Redactie KW

De Neosafdeling van de Waregemse deelgemeente Desselgem werd op 29 februari 1968 opgericht en is bijgevolg dit jaar 50 jaar actief. Om deze verjaardag te vieren houdt de vereniging voor senioren een feest.

Plaats van afspraak voor het seniorenfeest van de gouden Neosafdeling is op 26 mei ontmoetingscentrum de Coorenaar. Op het programma: een productie van Carloconi Theater uit Roeselare die een hommage brengt aan de Franse komiek en regisseur Jacques Tati, bekend van zijn typetje Monsieur Hulot. Na het onthaal van genodigden en leden start de productie om 15 uur. Na afloop is er nog een receptie.

Voorzitter Luc Bourgois: “Met deze viering van de verjaardag willen wij in eerste instantie de leden een hoogstaand cultureel evenement aanbieden. Daarnaast brengen wij ook hulde aan de bestuursleden met het langste aantal jaren in de vereniging. En wij hopen ook Neos nog beter bekend te maken in Desselgem en omgeving. Hoeveel leden wij momenteel tellen? Dat zijn er 165.”

Activiteiten op donderdag

Sinds de opening van het nieuwe cultuurcentrum De Coorenaar is dit zowat de pleisterplaats van Neos geworden. Daar vindt tweemaandelijks en telkens op donderdagnamiddag een activiteit plaats. Dat kan een voordracht zijn, een optreden annex koffietafel, kaarten of een ander gezelschapsspel. De leden gaat ook naar activiteiten van Neos West-Vlaanderen of Neos Nationaal.

Luc Bourgois: “Afwisselend bieden wij voor de leden elk jaar een meerdaagse reis aan of een midweek aan zee. Wat nog? Maandelijkse filmvoorstellingen in kunstencentrum Buda in Kortrijk. En de vereniging heeft ook enkele sportieve activiteiten in zijn jaarprogramma staan: een educatieve wandeling, twee tot drie fietsnamiddagen per jaar in de lente en de zomer, bowlen tijdens de winterperiode of wekelijks dansen in Dansschool Beyaert.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier