Nederlandse pokerspeler speelt (ook) simultaan schaak op de markt van Veurne

Redactie KW

Zondagmiddag was een levensgroot schaakbord de blikvanger op de Veurnse Grote Markt.

Ernaast stonden tafels met schaakborden in een vierkant opgesteld, waarachter individuele deelnemers zaten om de simultaanuitdaging aan te gaan met de Nederlandse FIDE-meester Pieter Hopman.

Naar jaarlijkse gewoonte nodigde de Veurnse Schaakclub Het Witte Paard een topper uit om het te komen opnemen tegen individuele schaakspelers tijdens een simultaanwedstrijd, soms wel tegen 40 deelnemers. Dit jaar wist de Veurnse Schaakclub de 45-jarige Nederlandse FIDE-meester Pieter Hopman te strikken. Deze bekende Nederlander neemt het regelmatig op tegen individuele spelers tijdens simultaanwedstrijden, meestal in regio Amsterdam, waar zijn vaste schaakclub gevestigd is. Pieter houdt er trouwens een niet alledaagse job op na: hij is namelijk een professionele pokerspeler.

Terwijl liefhebbers zich konden uitleven en oefenen op het levensgrote schaakbord, ging het er heel serieus aan toe tijdens de wedstrijd. Pieter Hopman leverde een schitterende prestatie en scoorde 95,45%. Claude Deknuydt en Aurèle Lenoir van de Veurnse Schaakclub slaagden er wel in om een remise te behalen.

Voorzitter Bart Meijfroidt van de Veurnse Schaakclub gaf nog een woordje uitleg over de clubactiviteiten: “Met onze club houden we eigen competitiewedstrijden, maar ook interclubs, en we doen mee aan het lentetornooi… Deze simultaanwedstrijd in open lucht heeft ook nog een andere bedoeling: op die manier willen we de schaaksport toch extra in de kijker zetten en mensen te stimuleren om ook te gaan schaken. Onze club telt momenteel een 40-tal leden, inclusief de 15 jeugdleden. Maar het mogen er natuurlijk altijd wat meer worden! De jeugdwerking start trouwens opnieuw de laatste vrijdag van september!”

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier