Nederlands echtpaar voelt zich thuis op de Bosmolens

Patrick en Hennie wonen graag op de Bosmolens. (Foto Frank)
Redactie KW

De bewoners op de wijk Bosmolens zagen begin november 2013 geregeld een rode auto met Nederlandse nummerplaat geparkeerd staan voor een woning aan de Meensesteenweg, op een boogscheut van de Heilige Familiekerk. De moeite waard om ons licht eens op te steken.

De voormalige wegeniswerker Patrick Dol (46) en de gewezen brocanteverkoopster Hennie Bas (55) vestigden zich op 2 november als huurders op de Bosmolens. “Patrick kreeg een interimcontract bij het bedrijf Fremach, het voormalige Structuplas aan de Oude Iepersestraat.”

“Nu is hij aan de slag voor een aannemer van wegeniswerken uit Westende. Via een immosite op het internet konden we deze woning huren. Het is een authentieke woning die we naar onze smaak hebben ingericht. Ze is centraal gelegen om van hieruit naar Rijsel te rijden en daar te speuren naar brocante spullen. De nabijheid van de kastelen Wallemote en Wolvenhof is ook een absoluut pluspunt. Daar kunnen we wandelen met onze drie honden.”

“We moeten zeggen dat we door de buren positief zijn onthaald, meer bepaald door buurvrouw Bernadette Debal”, gaat het koppel verder.

(LDB, foto Frank)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

“We voelen nog een kleine gereserveerdheid, maar iedereen is welkom bij ons”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier