Navid Sharifi is opnieuw ‘thuis’ in Waregem: “Morgen weer aan de slag”

Redactie KW

Navid Sharifi is opnieuw in zijn oude thuisstad Waregem aangekomen. Dat bevestigt de Dienst Bevolking, die maandagochtend de jonge Afghaanse asielzoeker over de vloer kreeg om ingeschreven te worden bij zijn vrouw. Sharifi wacht op dit moment tot hij opnieuw officieel is ingeschreven in Waregem.


De 22-jarige Navid Sharifi ontketende in het najaar van 2013 een kleine storm toen hij naar zijn thuisland Afghanistan terug werd gestuurd. Nochtans was de uitgeprocedeerde asielzoeker hier goed geïntegreerd. Hij was al sinds zijn kleutertijd niet meer in Afghanistan geweest, woonde al vijf jaar in België en had vast werk als loodgieter.

Sharifi mag nu terug naar België komen omdat hij inmiddels getrouwd is met zijn Poolse vriendin. Zo kon hij een beroep doen op de wet voor gezinshereniging. Verschillende bronnen meldden dat hij als sinds zondagavond in België is. Dat werd maandagochtend bevestigd, want hij ging al langs op de Dienst Bevolking in Waregem met de vraag om ingeschreven te worden bij zijn vrouw. Sharifi moet nu nog wachten op een bezoekje van de wijkagent, zoals de standaardprocedure voorschrijft, om weer officieel ingeschreven te worden in Waregem.

“Het was er erg gevaarlijk”

Navid Sharifi is opnieuw 'thuis' in Waregem:


Maandagavond was er al meteen een persconferentie waarop Navid de verzamelde pers te woord stond. “Ik ben enorm gelukkig dat ik weer in België ben”, aldus Navid. “De eerste maanden na mijn uitwijzing zat ik in Afghanistan op hotel. Ik ben amper buiten geweest, want het was erg gevaarlijk. Daarna ben ik van Kaboel naar Polen kunnen gaan.”

Navid Sharifi is opnieuw 'thuis' in Waregem:


Morgen mag hij naar zijn vroegere werkgever Madelec. “Op mijn trouwfeest waren enkele collega’s aanwezig en ze beloofden me dat ik eens terug weer bij hen aan de slag kon,” aldus nog Navid Sharifi.

(Belga/AXV)