Nancy en Harry uit Mariakerke kiezen voor toekomst in Qatar

Nancy De Meulenaer en Harry Van Stappen in hun appartement aan de Troonstraat, met een prachtig zicht op Oostende. Straks verhuist het koppel naar Doha in Qatar. Je kan hen volgen op hun blog. Op de foto staan ook hun kleinkinderen Quinten en Kiara. (Foto BVO)
Redactie KW

Na tien jaar in een appartement in Mariakerke te wonen beginnen Harry Van Stappen en Nancy De Meulenaer aan een nieuw hoofdstuk in hun leven. Op 17 maart stapt het echtpaar op het vliegtuig richting Qatar.

“In het Aziatische land Qatar werk ik al enkele jaren in opdracht van een baggerbedrijf”, duidt Harry Van Stappen. “Telkens ben ik acht weken weg en een maand thuis. Dit scenario herhaalt zich al een aantal jaar in diverse landen. Het werd echter almaar moeilijker om in Qatar als een soort kluizenaar te leven. Ik zag mijn vrouw Nancy nauwelijks vier maanden per jaar. Voor de rest verliep het contact via Skype.”

Schoonheidssalon

Tot voor kort was Nancy echter gebonden aan haar schoonheidssalon Aphrodite’s Beauty Care in de Troonstraat. “Ik ben al 38 jaar actief als pedicure, waarvan de laatste 10 jaar hier in Mariakerke”, weet Nancy. “Bovendien verzorgde ik jarenlang de voeten van klanten uit De Blomme, De Schaperye, Ter Yde, in mijn thuispraktijk en in de woonzorgcentra. Ik beschikte dus over een ruim netwerk in Oostende, maar miste wel mijn man. De voorbije tijd kwamen er wat problemen met de gewrichten van mijn handen bij. Zo werd het moeilijker om mijn beroep nog ten volle uit te oefenen. Harry’s werkgever bood aan om op familiebasis naar Qatar te trekken. Na veel wikken en wegen hebben we beslist om samen naar Azië te verhuizen”, zegt Nancy.

(BVO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van 14 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier