Nadine Dujardin al meer dan 30 jaar van de partij op de Batjes in Izegem

Nadine Dujardin, al 33 jaar het vertrouwde gezicht van Lingerie Antoinette. © (Foto Frank)
Redactie KW

Nadine Dujardin runt sinds 1 januari 1984 Lingerie Antoinette in de Roeselaarsestraat 46 en neemt al die jaren al deel aan de Batjes. Ze is zo een van de langst deelnemende handelaars.

De zaak heet al Lingerie Antoinette van toen de familie Sercu hier het appartementsgebouw zette”, zegt Nadine, die van Oostrozebeke afkomstig is. “Ik studeerde af aan de Hantal in Kortrijk en werkte enkele jaren in loondienst, maar wilde toch mijn eigen zaak starten. Heel toevallig werd dat lingeriewinkel Antoinette. De zaak was vroeger eigendom van André Maes, wiens vrouw Antoinette noemde. Vandaar de naam van de winkel, die ik al die jaren bleef behouden. Tot 2000 baatte ik de winkel uit met haar schoonzus Marleen Declercq. Sindsdien run ik de zaak alleen.”

Volgens Nadine is lingerie, badmode en corsetterie in die 33 jaar veel veranderd. “Die artikelen zijn modegevoelig geworden, met veel kleuren en een veel groter aanbod. Ik verkoop ook al vele jaren prothesebadpakken en tankini’s. De nodige aanpassingen doe ik zelf. Mijn ervaring en mijn vakkennis die ik opdeed, komen daar uiteraard goed van pas. In een lingeriezaak is vertrouwen en service een belangrijke troef.”

Smaken naar ‘congé’

Nadine neemt al 33 jaar deel aan de Batjes. “Ik ben bij Unizo verantwoordelijk voor het deel van de Roeselaarsestraat tussen de verkeerslichten en de H.-Hartkerk en zorg voor de inschrijvingen van de handelaars, het uittekenen van hun standplaats en de nodige ruimte voor de hulpdiensten.”

Dit deel van de Roeselaarsestraat is één van de drukste punten van het batjescircuit. “Er zijn ook nog altijd voldoende winkels en onlangs kwam er zelfs nog bistro-tearoom ‘t Belfort bij. Tijdens de Batjes krijgen de mensen mooie seizoenkortingen en leuke prijzen voor de stukken van de vorige zomer. We verkopen op die dagen ook geen speciaal ingekochte lingerie of badmode, zoals er wel eens wordt gesuggereerd. In Izegem, zowat de eerste Batjes in de regio, zijn er nog échte batjes te doen. De Izegemse Batjes smaken naar ‘congé, zeg ik altijd.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier