Nacht van Oostende uithangbord Steense feestweek

Het feestcomité Stene bestaat uit bovenaan vlnr: Wim Soenens, Geert Maeckelberghe, Steve Govaert en Lode Kerckhove. Onderaan vlnr: Geert Vanpraet, Ursula Vandenbroecke, Kurt Vanbiervliet en Kevin Cheullet. Deze drie leden staan niet op de foto: Mario Poppe, Arno Depoorter en André Vandenbroecke. © (Foto BVO)
Redactie KW

Komend weekend gaat de kermis op Stene-dorp van start met de tweede editie van de Nacht van Oostende op zaterdag 19 mei.

De eerste uitgave van de Nacht van Oostende in mei 2017 was een meevaller over de hele lijn. Daarom besliste het feestcomité Stene om op de ingeslagen weg verder te gaan. De Nacht van Oostende wordt een niet-te-missen avond met super hits van vroeger en nu, met toppers als Gers Pardoel en Mattn. Bekende deejays als Mr. V, DJ Wout, DJ Ward geven het evenement in de feesttent extra glans. Ook Bart-Jan Depraetere en Dimaro zijn van de partij. De tent opent de deuren om 21 uur en staat op de evenementenweide van sportpark De Schorre. ‘s Anderendaags is er voor het eerst geen Pop Idool van Stene meer, maar wel een zondagse feestavond met optredens van onder andere De Romeo’s. Deze artiesten komen Stene op zijn kop zetten vanaf 21 uur.

Ook in de dagen na het openingsweekend zijn er passende activiteiten om de kermis verder vorm te geven. De uitgenodigde 60-plussers zijn welkom op dinsdagmiddag 22 mei om in zaal De Griffioen te genieten van een optreden van The Magic Micado’s. Woensdag 23 mei vanaf 14 uur zijn kinderen koning op het kerkplein en de omgeving rond de Sint-Annakerk. Alle meisjes en jongens tot twaalf jaar zijn welkom om zich uit te leven in een dorp vol springkastelen. Bij slecht weer gaat de kindermiddag door in het Bowlingpaleis langs de Steensedijk. ‘s Middags komen kaarters vanaf 15 uur naar praatcafé ‘t Steentje voor de woensdagse worstenkaarting. De inleg bedraagt 2 euro. Op vrijdag 25 mei om 19 uur is het tijd voor de petanque avond in de Oostendse Petanque Club, Steensedijk 2. Hier bedraagt de inleg 1,50 euro. Ook beginners zijn er welkom. Stene Koerst raast door de wijk op zaterdag 26 mei vanaf 15 uur. De herdenkingsviering van zondagvoormiddag 27 mei om 11 uur in de Sint-Annakerk sluit Stene Kermis af.

Info: https://feestcomitestene.wixsite.com/feestcomitestene

(BVO – Foto BVO)