Nabestaanden Lamine Bangoura krijgen nog steeds geen inzage in het gerechtelijk dossier

Redactie KW

Vrijdagvoormiddag gaf de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling de familie en vrienden van Lamine Bangoura gelijk in het hoger beroep dat ze aangetekend hadden tegen de weigering om inzage te krijgen in het dossier.

Lamine is de Afrikaanse man die begin mei overleed, toen hij wegens een huurachterstand, uit zijn huis werd gezet door de Roeselaarse politie. “Ondanks het feit dat de rechter ons gelijk geeft, mogen we verbazend genoeg dat bewuste dossier nog steeds niet inzien”, aldus Tom Noyez, die als raadsman optreedt voor de nabestaanden. “Blijkbaar moeten er nog verdere onderzoeken worden uitgevoerd en kunnen getuigen die worden opgeroepen, het onderzoek schaden. De onderzoeksrechter heeft er geen verdere uitleg bij gegeven. De familie moet nu een wettelijke termijn van drie maanden respecteren voor ze verdere stappen kan ondernemen.”

“We zijn van plan om nog een andere piste te bewandelen”, vertelt Tom. “Deze situatie is moeilijk te vatten en bevestigt nogmaals het vermoeden dat er een geurtje aan deze zaak zit. Dit uitstel is natuurlijk het allerergst voor de betrokkenen. Het onderzoek is nu bijna drie maanden bezig. De doodsoorzaak blijft onbekend en ze hebben Lamine zelfs nog niet kunnen begraven. Het begin van hun rouwproces wordt telkens weer uitgesteld.”

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier