Nabestaanden komen met bang hartje schade opmeten op kerkhof Sint-Kruis

06/11/16 om 21:32 - Bijgewerkt om 21:30

De families reageren geschokt op de vernielingen die afgelopen weekend werden aangebracht op het kerkhof van Sint-Kruis

Nabestaanden komen met bang hartje schade opmeten op kerkhof Sint-Kruis

Kimberley Lefevere met haar schoonmoeder Bernadette en neefjes Jarne en Milan. © MM

De vandalen lieten vrijdagnacht een spoor van vernieling na op het Stedelijk kerkhof in Sint-Kruis. Zes kindergrafjes werden zwaar beschadigd. De nabestaanden kwamen zondagochtend dan ook met een bang hart de schade opmeten. De politie startte een onderzoek, maar voorlopig ontbreekt elk spoor.

Zware straf

Als het van Bernadette Osaer (56) en Kimberley Lefevere (23) afhangt moeten de daders zwaar gestraft worden. Begin dit jaar verloor Kimberly haar pasgeboren kindje. Ook voor haar schoonmoeder Bernadette kwam die klap hard aan. "Sindsdien ga ik elke dag op bezoek. Samen met mijn kleinkinderen vind ik hier nog een klein beetje troost. Het is onvoorstelbaar waarom iemand zoiets doet", zegt Bernadette. Kimberley zelf kan nauwelijks bevatten wat er is gebeurd. "Ons grafzerk zelf bleef onaangeroerd. Het is vooral de grafversiering die zwaar werd beschadigd. Een nieuwe lantaarn klopten ze volledig kapot en een beertje werd zelfs gestolen. Onze familie is er kapot van. Ik heb al schrik om de volgende keer naar het kerkhof te komen. Dit is de plaats waar we nog eens het gevoel kunnen hebben bij ons overleden zoontje te zijn", getuigt een emotionele Kimberley.

Klacht

Het stadsbestuur van Brugge overweegt klacht in te dienen tegen onbekenden en hoopt dat de daders zich zelf melden. "Op grafschennis staan gevangenisstraffen tot één jaar en boetes. Ook de kosten van het herstel zullen verhaald worden op de daders. Als ze hun fout inzien, kunnen ze een minder zware straf krijgen", zegt schepen van groen Philip Pierins (s.pa).

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!