Naasten van Winky en Boone houden stille wake in De Gavers in Harelbeke

De wake begon om 19 uur op het openbaar domein De Gavers in Harelbeke. © TV
Redactie KW

Onder het groen van de bladeren en de neergaande avondzon die zijn laatste vruchten afwerpt, hielden familie en vrienden van Kevin Vanterwyngen (29) en Frederic Boone (31) een stille wake ter nagedachtenis. Winky en Boone, zoals ze onder de mensen ook genoemd werden, kwamen afgelopen maandag om bij een verkeersongeval in Griekenland.

De wake begon om 19 uur op het openbaar domein De Gavers in Harelbeke. Heel wat werknemers van het bedrijf Zaniboo keerden speciaal terug van hun reis, maar ook familie en vrienden onderbraken hun vakantietrip om er dinsdagavond aanwezig te kunnen zijn. “We wilden nog een wake houden op deze plek. Niet omdat die een speciale betekenis heeft, maar wel omdat beiden van hier uit de buurt waren en we hen kunnen vereenzelvigen met de natuur op deze manier”, verwoordt één van de familieleden het.

“Deze stille wake is niet alleen een moment om samen te zijn met elkaar, maar ook om goede herinneringen naar boven te halen over onze vrienden. Het valt niet te snappen hoe positief ze terug in het leven stonden en alles nu een andere draai neemt”, vertelt een van de vrienden over de boezemvrienden.

(Video TV)

https://www.youtube.com/watch?v=SMhly_6nvIE

Lees hier meer over het ongeval in Griekenland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier