Naam gezocht voor uniek biertje dat gemaakt wordt met water uit de Leie

07/08/18 om 15:03 - Bijgewerkt om 15:01

Sinds begin dit jaar wordt het Leiewater opnieuw succesvol gebruikt in een productieproces.

In de 19de eeuw bloeide de vlasnijverheid vooral langs de Leie, van de Franse grens tot in Kortrijk. De Leie was de ideale plek om het vlas te roten. Om de vezelachtige buitenkant van de stengel te scheiden van de houtachtige binnenkant, was er water nodig. Veel stromend water. En dat van de Leie was ideaal van zachtheid en temperatuur.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!