Naaktkat Engy na meer dan twee jaar weer thuis bij Eddy uit Roeselare

Eddy Bonte is blij dat Kyra Jacobs (rechts) zijn naaktkat terug bracht. © STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Eddy Bonte is een dolgelukkig man : hij heeft zijn geliefde naaktkat Engy terug. Het diertje was in juni 2013 plots was verdwenen, en bleek ondertussen bij Kyra Jacobs in Wervik te wonen. Maar die was zich helemaal van geen kwaad bewust.

Kyra had de naaktkat vorig jaar van iemand gekregen als verjaardagsgeschenk en wist van niet beter dan dat zij de rechtmatige eigenaar was van het mooie dier. Pas bij een recent en toevallig onderzoek bij de dierenarts werd duidelijk dat de kat een chip in zich droeg, die zwart op wit aantoonde wie de échte eigenaar was.

Kyra heeft Engy dan maar teruggebracht naar Roeselare. “Ja, dat doet pijn”, zegt ze, maar Eddy wil haar troosten : “Ik heb Kyra beloofd om nog één keer met Engy te kweken en zij krijgt een kitten uit dat nest. Als je weet dat een naaktkat al snel 1.200 euro kost, is dit een mooi cadeau.”

Voor Kyra kan dit alvast niet snel genoeg gaan. “Ik was erg gehecht aan mijn kat en het feit dat ik haar als verjaardagscadeau kreeg, maakt het er niet makkelijker op.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare en De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier