Na veertig jaar krijgt Middelkerkse wijk dan toch nog volwaardige bestrating

We zien Jurgen Vergauwe, Jacobijn De Brone, Philip Van Eecke, schepen Liliane Pylyser-Dewulf en bewoner Fred Vandenbussche bij een van de wegen in de wijk. © PB
Redactie KW

Binnen enkele dagen is het zover: na meer dan 40 jaar wordt dan werk gemaakt van de aanleg van riolering, voetpaden en een volwaardige bestrating in de Miamiwijk in Middelkerke.

Jaren terug werden er percelen grond verkocht, zonder dat er voorafgaand een verkaveling gebeurde. Er was dus ook geen wegentracé uitgetekend. Hierdoor werden de kopers van de grond ook eigenaar van de rijweg voor de deur. Dat zorgde voor heel wat miserie, waarvoor nu eindelijk een einde in zicht is.

Het afvalwater werd via buizen in een gracht geloosd. Bij momenten bijna onberijdbare wegen vormden het decor voor deze wijk. “De gemeente kon aanvankelijk geen werken uitvoeren in de straat, omdat de verschillende particuliere eigendommen eerst moesten worden aangekocht”, legt schepen Lilian Pylyser-Dewulf uit. “Dat lukte niet altijd even makkelijk, maar na twee jaar beschikt Middelkerke nu over de nodige gronden.”

Tot halfweg volgend jaar worden in vier fases de Golbrekers-, de Viooltjeslaan, de Geranium- en de Bremweg en de Orchideeënlaan en een deel van de Duinenweg vernieuwd. Dat zal gepaard gaan met de nodige verkeershinder voor de bewoners, maar hierna moet de ellende die ze al zo veel jaren met zich meedragen hopelijk opgelost zijn. De werken zijn aanbesteed voor 1.447.000 euro, het gemeentelijk aandeel bedraagt 276.000 euro. De overige kosten komen op rekening van TMVW-Aquario. Het Vlaamse Gewest voorziet een subsidie van 530.000 euro.

(PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier