Na Rome en Firenze nu ook in Knokke-Heist: thee met vlinders

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Rustig iets drinken en genieten van honderden exotische vlinders, dat is het opzet van Thee met Vlinders.

Organisatoren The Exhibition Hub en Perlage Grandi Eventi werken voor dit concept samen met Knokke-Heist, waar de Belgische editie neerstrijkt van 8 juli tot 25 september.

Thee met Vlinders is een evenement waarbij bezoekers in een elegante omgeving kunnen genieten van een kopje thee of koffie, of een ander drankje, terwijl er honderden vlinders uit alle hoeken van de wereld rondfladderen. Speciaal voor dit project werd er een ecosysteem uitgedacht dat perfect beantwoordt aan de noden van deze vergankelijke dieren.

Entomoloog Laurian Parmentier, onderzoeker aan de Universiteit Gent, is verantwoordelijk voor de wetenschappelijke ondersteuning van Thee met Vlinders. “Het zijn namelijk erg delicate diertjes, die zeer gevoelig zijn voor klimaatveranderingen. Thee met Vlinders maakt mensen bewust dat we zorgvuldig moeten omspringen met de natuur en de omgeving en past dus perfect binnen onze visie”, aldus burgemeester Leopold Lippens.

Er wordt voor dit project een paviljoen opgetrokken aan de Wandelaar in Duinbergen. Thee met Vlinders liep eerder al in Rome en Firenze.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier