Na de Rode Duivels: groot scherm in Brugge… om live de bisschopswijding te volgen

© BELGA
Redactie KW

Lode Aerts wordt zondag aanstaande tot bisschop gewijd in de Sint-Salvatorskathedraal in Brugge. Maar omdat de plaatsen daar beperkt zijn, wordt er ook nog een groot scherm voorzien waar je de plechtigheid live zult kunnen volgen.

Onze provincie heeft er enige tijd op moeten wachten, maar zondag wordt er dan toch een nieuwe bisschop gewijd. Lode Aerts staat die eer om 15 uur te wachten in de Brugse Sint-Salvatorskathedraal. Alleen vinden daar momenteel renovatiewerken plaats, waardoor het aantal stoelen beperkt is tot 700. “Dat zal te weinig zijn”, zegt woordvoerder Peter Rossel van Bisdom Brugge. “De interesse is erg groot.”

Daarom wordt er nu ook nog een groot scherm voorzien in Oud Sint-Jan. “We voorzien inderdaad een groot scherm in een zaal van het congres- en evenementencentrum”, beaamt hij. “Dat ligt op wandelafstand van de kathedraal. De aanwezigen zullen er de plechtigheid kunnen beleven in aanwezigheid van priesters en diakens. Een dirigent zorgt ervoor dat er, net als in de echte viering, ook mee gezongen en gebeden kan worden.”

Niet alleen de verwachte grote opkomst, maar ook veiligheidsoverwegingen spelen trouwens mee in deze beslissing. Rugzakken en grote tassen zijn dan ook niet toegestaan, niet in de Sint-Salvatorskathedraal en evenmin op de Site Oud Sint-Jan.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier