Na Boekenbieb nu ook Fietsbieb in Oudenburg

© (LIN)
Redactie KW

Het uitleenpunt van fietsen voor kinderen tot 12 jaar heeft een aanbod van zo’n 20 trappers. De Fietsbieb, een initiatief van Beweging.net, in samenwerking met het Sint-Andreasinstituut en Stad Oudenburg, werd vrijdagavond officieel voorgesteld en geopend.

De Fietsbieb bevindt zich in een lokaal van het Sint-Andreasinstituut. Daar kunnen kinderen en ouders vanaf 28 maart elke vierde woensdag van de maand van 17.30 uur tot 19.30 uur terecht om een fiets te lenen. De huurprijs voor een jaar bedraagt 20 euro. “De fietsen zijn tweedehands maar perfect in orde gebracht. Het is wel de bedoeling dat de huurder verder instaat voor herstel en onderhoud van de fiets. Wordt de fiets in de loop van het jaar te klein, dan mag je die inruilen voor een groter exemplaar”, legt Chantal Van Litsenburgh, bestuurslid van Beweging.net, het opzet uit.

De Fietsbieb, een sociaal initiatief, heeft meerdere doelstellingen: het fietsen bij kinderen stimuleren, een budgetvriendelijk alternatief aanbieden, fietsactiviteiten vanuit het verenigingsleven promoten, de fietsen een nieuw leven geven…

“Om de Fietsbieb bekend te maken krijgen alle scholen flyers met de nodige contactmogelijkheden”, meldt Johan Van Slembrouck voorzitter van Beweging.net Oudenburg nog.

Voor meer info kan men terecht op www.fietsbieb.be/west-vlaanderen, oudenburg@fietsbieb.be of 0496 86 69 83.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier