N-VA wil regenboogzebrapad in Oostende

11/05/17 om 08:39 - Bijgewerkt om 08:37

Daarmee willen we een duidelijk signaal te geven dat we als stad solidair zijn met seksueel anders-geaarde minderheden, zoals lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders", zeggen Vlaams parlementslid Björn Anseeuw en OCMW-raadslid Sofie Defever.

N-VA wil regenboogzebrapad in Oostende

"Hun strijd voor gelijke rechten is nog niet gestreden. We vinden het daarom ook belangrijk dat de acceptatie, veiligheid en weerbaarheid van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders wordt vergroot. Met dit symbool maken we dat voor iedereen ook zichtbaar."

Anseeuw en Defever stellen voor om het eerste regenboogzebrapad aan het Kursaal te schilderen. "Het is een uitgelezen plaats: in het bruisend hart van onze stad, op een plaats waar zowel veel Oostendenaars als toeristen komen", zegt Sofie Defever. "Het kursaal is een symbolische plaats, dichtbij de uitgaansbuurt ook. Het zou nog mooier zijn als we dit ook in elke wijk kunnen doen. Zo maken we duidelijk dat gans Oostende een open, diverse stad is."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!