N-VA wil dat stad voorwaarden stelt aan bouwproject The White in Oostende

Redactie KW

N-VA roept het stadsbestuur op om grondig toe te zien op de de bouwvergunning voor The White, het bouwproject op de gronden van het Media Center. De partij vreest een tekort aan parkeerplaatsen, mobiliteitsproblemen, schaduw- en windhinder. “De stad moet ook garanties inbouwen dat het project zeker volledig wordt gerealiseerd”, aldus de N-VA.

Groep Sleuyter, die het project zal realiseren, diende nog geen bouwaanvraag in, maar liet wel al een project-MER opstellen, een studie over hoe aan de voorschriften van het daar geldende GRUP Kustfront zal worden voldaan. Dat document, online te consulteren, doet wantrouwen rijzen bij de N-VA. “De stad moet voorwaarden stellen”, vindt N-VA-fractieleider Björn Anseeuw.

Volgens de N-VA worden in het project-MER onvoldoende parkeerplaatsen voorzien en dreigt er sluipverkeer naar de Leopold Van Tyghemlaan. De partij wil ook dat de stad garanties vraagt voor de volledige realisatie van het project. De N-VA vreest ook dat de appartementen in de Troonstraat veel zon zullen verliezen en stelt dat het windgevaar grondiger moet worden onderzocht.

“Wij voeren geen oppositie tegen het GRUP Kustfront. Die beslissing is al in 2012 genomen. Maar we moeten wel zien hoe we hiermee verder moeten”, meent Björn Anseeuw. “Wij willen dat de minimumvoorwaarden zeker vervuld worden. De stad moet dat nauwkeurig bekijken alvorens de bouwvergunning toe te kennen.”

“Nog geen bouwaanvraag”

“Er is nog geen bouwaanvraag binnen. Ik oordeel enkel op basis van een dossier dat op mijn bureau ligt. Niet op basis van veronderstellingen”, reageert schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Tommelein. “Maar als stad zullen wij de procedures en regels volgen.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier