N-VA Knokke-Heist vraagt gemeentebestuur nu ook subsidies voor Kings Of Golf te herzien

Redactie KW

Vorige week vroeg de N-VA het gemeentebestuur om de 200.000 euro subsidies voor de Zoute Grand Prix te herzien. Nu klopt men op tafel om de 115.000 euro voor Kings of Golf te herbekijken. De N-VA vindt de toelage onverantwoord.


“Kings Of Golf is één van de twee overblijvende toeristische evenementen die nog financieel ondersteund worden door de gemeente. Ook dit jaar kreeg het evenement maar liefst 115.000 euro belastingsgeld. De N-VA vindt dit onverantwoord omdat het eendaags evenement geen duidelijke meerwaarde biedt voor de gemeente Knokke-Heist en slechts 2.000 bezoekers trekt”, aldus raadslid Anne Maertens. “De N-VA vraagt bovendien een complete bijsturing van het toeristisch beleid van Knokke-Heist.”

“Twee grilletjes van burgemeester Lippens”

“Het beleid in Knokke-Heist kiest ervoor om twee exclusieve evenementen te ondersteunen: Kings Of Golf en Zoute Grand Prix. Twee grilletjes van burgemeester Lippens”, noemt Anne Maertens het. “Deze evenementen vinden plaats tijdens dezelfde maand oktober en zijn allebei specifiek gericht op het Zoute. Voor alle duidelijkheid : de Zoute Grand Prix bewijst wel een meerwaarde te hebben voor de gemeente maar is intussen volwassen genoeg om zonder financiële steun van de gemeente verder te kunnen. Bij Kings Of Golf ligt dat helemaal anders. Dat evenement heeft geen aantoonbare meerwaarde voor de gemeente, voor de lokale economie of voor de promotie van Knokke-Heist in binnen- en buitenland. Het is een niche-evenement, dat elk jaar aan bezoekers verliest. In de plaats kan de gemeente andere unieke topevenementen aantrekken of nieuwe evenementen lanceren.”

(DM)