N-VA Groot-Oostkamp reikt Gouden Leeuwtjes uit

Voor de zevende keer reikte N-VA Groot-Oostkamp de Gouden Leeuwtjes uit. © GS
Redactie KW

Voor de zevende keer reikte N-VA Groot-Oostkamp de Gouden Leeuwtjes uit aan een persoon of vereniging die zich liet opmerken en daarom een uitstraling voor Oostkamp betekent.

Het gouden Leeuwtje Cultuur werd op het lentefeest van de N-VA uitgereikt aan Bert Bouljon. Daarmee wil het bestuur zijn erkentelijkheid tonen aan hem voor zijn reeds jarenlange bijdrage op literair, cultureel en sociaal vlak binnen de gemeente. Al zijn verwezenlijkingen opnoemen is onmogelijk, maar de gewezen leraar van het Sint-Leocollege in Oostkamp is nu nog altijd betrokken bij de meeste activiteiten binnen de gemeente als lid van de Film- en mediaclub Oostkamp. Bert heeft heel wat publicaties over Oostkamp achter zijn naam staan.

Het Gouden Leeuwtje Sport gaat dit jaar naar volleybalvereniging Ruvo Uit Ruddervoorde. De club die volgend jaar 50 jaar bestaat, won bij de heren vorig jaar voor de eerste keer de beker van West-Vlaanderen en speelt ook dit jaar mee voor de titel met daaraan gekoppeld een promotie naar divisie. Daarnaast zet de volleybalclub sterk in op damesvolleybal met twee ploegen, een aantal jeugdploegen en recreatieve ploegen.

Het Gouden Leeuwtje erkenning levenslange bijdrage was voor de 82-jarige voorzitter van KDC Ruddervoorde, Gilbert Deschaght. In 1986 is hij voorzitter geworden van Daring Ruddervoorde, een functie die hij tot op heden nog altijd met hart en ziel vervult. Hij is een man van niet veel woorden, maar hij is dagelijks in de weer voor zijn voetbalclub om steun te bieden aan de heren-, dames- en jeugdploegen. Hij is ook de voorzitter die de kalkwagen voortduwt om de lijnen te witten op de terreinen voor de wedstrijden.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier