N-VA gaat na hoe toegankelijk openbare gebouwen in Oostrozebeke zijn

Greet Desmet probeert vanuit haar rolstoel de deur van het postkantoor open te krijgen, maar dat lukt niet helemaal. Ze wordt geflankeerd door Guido Vangroenweghe en Koen Castelein. © CLY
Redactie KW

De N-VA van Oostrozebeke trok vrijdagvoormiddag het centrum van de gemeente in om na te gaan hoe toegankelijk de openbare gebouwen zijn voor mensen in een rolstoel of met een kinderwagen.

Op de wandeling waren er zowel rolstoelpatiënten, als mensen met een beperking en ook een ouder met een kinderwagen mee. Er werd gestart bij het sportcentrum om vervolgens een bezoek te brengen aan de openbare bibliotheek, het gemeentehuis, het postkantoor, het OCMW en de kerk. Ook handelszaken werden in het onderzoek betrokken. De NVA-delegatie gaat er namelijk van uit dat ook de Oostrozebeekse zelfstandigen moeten gemotiveerd worden om hun handelszaken nog toegankelijker te maken en dit als een commerciële troef te promoten.

Bij alle gebouwen werden de plus- en vooral minpunten genoteerd. Die zullen volgens gemeenteraadslid Marleen Lefebvre doorgespeeld worden aan het gemeentebestuur. Er zullen ook voorstellen gedaan worden om die toegankelijkheid nog te verbeteren.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier