Muzikanten van Hoger Op in Sint-Eloois-Vijve verrassen hun voorzitter Roger Debels

© foto ID
Redactie KW

Vrijdagavond moest de Koninklijke Fanfare in principe haar laatste repetitie voor de zomervakantie afwerken, maar er werd niet gerepeteerd.

De muzikanten wilden immers hun voorzitter Roger Debels verrassen voor zijn tachtigste verjaardag, zijn gouden huwelijksjubileum en zijn 65 jaar lid als muzikant van Hoger Op, waarvan 50 jaar als bestuurslid en 46 jaar als voorzitter.

Van het lokaal Het Orgelpunt stapten zij naar de woning van hun voorzitter, die niet wist wat hem overkwam toen hij op een serenade getrakteerd werd. Daarna moest hij zijn kostuum aantrekken en in een wagen volgde hij ‘zijn’ fanfare door enkele straten van Sint-Eloois-Vijve met als eindpunt het muzieklokaal. Daar werd hij opgewacht door talrijke vrienden, een delegatie van het stadsbestuur en Lieven Maertens van Vlamo, die hem twee eretekens opspelde. Het eerste voor zijn 45 jaar als voorzitter en het briljanten ereteken voor zijn lange loopbaan als muzikant.

De Heizel

“Mijn mannen hebben mij goed liggen gehad. Ik zat rustig tv te kijken toen ik de fanfare plots hoorde naderen. Ik snapte er niets van. Ik belde een van de leden op, maar die had zogezegd geen tijd. Een ander nam zijn telefoon niet op tot mijn vrouw mij vertelde wat er aan de hand was. Die zat mee in het complot. Het was even schrikken, maar ik ben echt, echt gelukkig vandaag!”

In zijn kast heeft Roger Debels, die de afgelopen 65 jaar slechts vijf uitstappen miste, zeven klasseermappen vol geschiedenis. Het is onbegonnen werk om de vele uitstappen en concerten op te sommen, maar Roger bewaart vooral goeie herinneringen aan het jaar 1974. Toen mocht de Koninklijke Fanfare Hoger Op met 56 spelende leden, 18 trommelaars en 32 majorettes immers de finale van de Beker van België tussen SV Waregem en Tongeren op De Heizel openen. Clever als hij was had Roger daarvoor meer kaarten aangevraagd dan hij nodig had om ze te kunnen doorverkopen aan het stadsbestuur en zo de kas van de fanfare te spijzen. Hij was daarbij zo ijverig te werk gegaan dat er op De Heizel uiteindelijk twee kaarten te kort waren voor zijn muzikanten. Roger vond echter snel een oplossing en ze kregen binnen de kortste keren een vestje van de tv-ploeg zodat ze als zogezegde cameraman de match konden volgen…..

(ID – foto ID)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier