Music Fund Brugge laat je bieden op tal van unieke hebbedingen

© EVDP
Redactie KW

Bieden op gepersonaliseerde ukeleles van Club en Cercle Brugge? Of door Daan en Hooverphonic gesigneerde gitaren? Of een privérondleiding voor twintig personen in de klaviercollectie van Jos van Immerseel? Dat kan, en wel op zaterdag 4 maart van 17 tot 18u in het Concertgebouw tijdens Music Fund Actie Brugge.

Music Fund verzamelt en herstelt muziekinstrumenten en geeft ze een tweede leven in ontwikkelings- en conflictgebieden. Daar krijgen mensen dankzij Music Fund de kans om muziek te creëren en zo even hun dagelijkse bekommernissen te vergeten.

Om geld voor dit goede doel in te zamelen, wordt op zaterdag 4 maart om 17 uur een exclusieve veiling gehouden in het Concertgebouw, maar van 10.15u tot 18u kunt u doorlopend al genieten van een programma met concerten van onder meer Swing Time Society (10.15u), de Houtblazers van Anima Eterna Brugge (11u) en het pop- en jazzensemble van het Stedelijk Conservatorium Brugge (14u).

“Om 11.30u gaat een open atelier Adolphe Sax & Cie van start”, zegt Griet De Prest, communicatiemedewerker van Brugge Plus. “Om 13u is er een panelgesprek met Music Fund-oprichter Lukas Pairon, instrumentenhersteller Christian Bertram en andere Music Fund-gasten. Voor het muzikale intermezzo tekent Claron McFadden.”

Die optredens zijn natuurlijk slechts een warming-up naar voornoemde veiling. De bekende Carlo Bonte hanteert de veilinghamer. Tal van hebbedingen zouden heel wat centen moeten opleveren. Het gaat onder meer om het allerlaatste duoticket voor het concert van Elvis Costello op donderdag 16 maart in de Stadsschouwburg en een duo-backstageticket voor de afsluitende zondag 9 juli op het Cactusfestival, met onder meer Sophia, Explosions in the Sky en Goose.

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen bieden op een privé pianoconcert door Jan Vermeulen met Beethovens Broadwood pianoforte en een nieuwe minicompositie van Annelies Van Parys.

Meest in het oog springende veilingobjecten zijn dertien gepersonaliseerde ukeleles van Bruggelingen. Het gaat onder meer om burgemeester Renaat Landuyt (sp.a), kalligraaf en tekstkunstenaar Brody Neuenschwander, shock-o-latier Dominique Persoone, mixedmedia- en collagekunstenaar Sammy Slabbinck en street artist Stefaan De Croock alias Strook.

De veiling duurt een uur en loopt dus tot 18 uur.

(SVV – Foto EVDP)

Wie wil bieden, kan zich registreren via deze site.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier