Music Fund Actie in Brugs Concertgebouw brengt 6.462 euro op

© Benny Proot
Redactie KW

In totaal gingen er dertig loten onder de hamer van veilingmeester Carlo Bonte. Een door kunstenaar Peter Jonckheere gepersonaliseerde ukelele bracht met 1.100 euro het meeste op. Opvallend: voor een soortgelijke ukelele van Cercle Brugge was er geen enkel bod. Er werden ook 106 instrumenten ingezameld.

Music Fund is een organisatie die muzikanten en muziekscholen ondersteunt in conflictgebieden en ontwikkelingslanden. De vzw verzamelt en herstelt instrumenten en geeft ze een tweede leven in onder meer het Midden-Oosten en Afrika. Voor het transporteren en herstellen ervan, alsook voor het opleiden van de instrumentenherstellers is er geld nodig. De voorbije weken organiseerde Brugge Plus in samenwerking met onder meer de dienst Lokale Economie, Stedelijk Conservatorium Brugge en Anima Eterna Brugge tal van acties. Orgelpunt vormde een veiling in de inkomsthal van het Concertgebouw. Veilingmeester Carlo Bonte zocht hoogste bieders voor dertig loten.

Het meest in het oog springend vormden wellicht dertien gepersonaliseerde ukeleles. Voor die van kunstenaar Peter Jonckheere hoestte een liefhebber liefst 1.100 euro op. Die van burgemeester Renaat Landuyt bracht 110 euro in het laatje, die van multimedia- en collageartiest Sammy Slabbinck 170 euro en die van kalligraaf Brody Neuenschwander 300 euro. Een ukelele met de handtekeningen van de spelers van Club Brugge bracht 110 euro in het laatje. “Op de ukelele van Cercle Brugge stonden slechts drie handtekeningen. Hiervoor kwam geen enkel bod binnen. De enige ukelele zonder mogelijke koper”, vertelt Griet Deprest, communicatiemedewerker bij Brugge Plus.

Voor zeven loten geen enkel bod

“Een door de bekende rockartiest Daan gesigneerde gitaar leverde 300 euro op. Ook het privépianoconcert bij iemand thuis door Jan Vermeulen op Broadwood- pianoforte was bijzonder gegeerd. Iemand had er 650 euro voor over. Een originele Concertgebouw-stoel, gepersonaliseerd door illustratrice Julie Van Wezemael, ging voor 600 euro onder de hamer.”

In totaal werden er 30 loten geveild, voor zeven kwam er geen enkel bod binnen. “Dit kwam ook omdat we voor elk te veilen lot een startbod hadden ingesteld. Daar wilden we absoluut niet onder gaan”, verklaart Griet Deprest. Na afloop van de veiling, die een klein uur in beslag nam, overhandigde Renaat Landuyt een cheque van 6.462 euro aan Lukas Pairon, de oprichter van Music Fund. Er werden ook 106 instrumenten ingezameld.

(SVV – Foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier