Museum in Oudenburg toont Romeins dorp in Lego

© LIN
Redactie KW

Zondag 29 maart werd het zomerseizoen van het Romeins Archeologisch Museum en cc Ipso Facto geeopend met de tentoonstelling Romeinen in Lego-stenen, een idee van cultuurfunctionaris Jean Luc Meulemeester die dit unieke project in Antwerpen had gezien.

‘Romeinen in Lego-stenen’ werd gebouwd door het gezin De Bruyker-Sas uit Antwerpen. “Dit moeten naar Oudenburg brengen, zei Jean Luc me toen hij dit prachtige project in Antwerpen had gezien”, aldus schepen van Cultuur tijdens zijn openingsspeech.

“Lego is speelgoed, maar voor ons dat beetje meer. Wij gaan er mee voorwerpen, gebouwen ontwerpen”, legt Kathy Sas hun passie uit. “Romeinen in Lego-stenen toont het leven van de soldaten en de inwoners van een Romeins dorp. Je ziet een Grieks-Romeinse tempel, een legertje soldaten, schepen en een haventje, hoeves en voor het RAM hebben we er nog een kleine maquette van het fort van Oudenburg bij gemaakt.”

Romeinen in Lego is tot de kleinste details uitgewerkt: een kikker op de oever, vissen in het water, Neptunus met zijn zeemeerminnen… De tentoonstelling is tot 31 mei tijdens de openingsuren van het RAM te bezoeken. De toegangsprijs bedraagt 1 euro. Tijdens het pinksterweekend, op zondag 24 en maandag 25 mei vindt opnieuw het Romeins weekend plaats. Verder zijn er voordrachten, workshops en kan uiteraard het museum worden bezocht. Ook rond Arnoldus valt er dit jaar heel wat te beleven, met klap op de vuurpijl het Arnoldusspel dat eind augustus plaatsvindt.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier