Museum aan de Leie gaat open in oktober 2014

Redactie KW

Het nieuwe Vlasmuseum van Kortrijk wordt ‘Museum aan de Leie’ en getuigt over de industriële ontwikkeling in de grensoverschrijdende Leiestreek.

In het nieuwe museum voorziet Westtoer samen met de provincie West-Vlaanderen een interactieve infomodule die het verhaal van de grens op een unieke manier vertelt. In het museum zal de bezoeker verder via kaartmateriaal, filmpjes, historische en hedendaagse foto’s een beeld krijgen van de industriële ontwikkeling van de Vlaamse en de Franse Leiestreek. In het vernieuwde Vlasmuseum zal ook de streekfilm te zien zijn die Westtoer en de provincie maken in het kader van ‘300 jaar grens’. Een film van een goeie tien minuten, die de landschappelijke en economische ontwikkelingen toont in de grensoverschrijdende Leiestreek en ze ook duidt. Historisch beeldmateriaal zal in deze film gekoppeld worden aan hedendaagse helikopterbeelden.

In 2015 gaat in Izegem dan het museum Eperon d’Or open, dat van een gelijkaardige digitale onthaalapplicatie zal worden voorzien. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier