Munt Summerspot moet zomer doen bruisen in Roeselare

Ze hopen opnieuw op heel wat volk om de zomer te laten bruisen dit jaar in Roeselare. (GF)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Deze zomer is er de tweede editie van de Munt Summerspot in Roeselare. Daarbij is ‘urban’ dit jaar het thema. “We willen bewijzen dat je met enkele kleine ingrepen in de stad toch vergroening kunt realiseren”, klinkt het.

Vorig jaar vond tijdens de zomer voor het eerst een Munt Summerspot plaats op het plein van De Munt aan ARhus. Over drie maanden tijd mochten ze toen om en bij de 10.000 bezoekers verwelkomen. Een vervolg kon niet uitblijven. “We hebben de vorige editie geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. We gaan voor een kortere periode, te beginnen op donderdag 7 juli en gaan door tot en met 15 augustus”, vertelt Jelle Vandendriessche van de vzw Plotsklaps, samen met de stad en CBS Invest ook betrokken in het project.

“We zijn ook maar open van donderdag tot zondag. Dit jaar spelen we in op het thema urban, waarbij we tonen dat je ook te midden van de stad een aangename plaats kunt creëren. Dit jaar geen zand, maar vooral veel gras. We willen bewijzen dat je met enkele kleine ingrepen toch vergroening kunt realiseren.”

De topper vorig jaar was het foodtruckfestival met 5.000 bezoekers. “Daar komt een vervolg op met een street food festival waaarbij we foodtrucks willen vermengen met het evenement Cook of Munt dat we vorig jaar ook al organiseren. Dit in het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 augustus.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier