MTC Freedom verwent motorrijders in Izegem

Redactie KW

Zo’n 90 motorrijders daagden vanmorgen op voor de 34ste editie van het Mandelmotortreffen. Ze krijgen een tocht van om en bij de 180 km voor de wielen geschoven en onderweg worden ze in de watten gelegd door de organiserende club MTC Freedom. Ook morgen zondag kan je de goed bewegwijzerde rit ondernemen.

Het is momenteel stilte voor de storm in het scholencomplex in de Bellevuestraat in Izegem. De site doet dienst als uitvalsbasis voor het 34ste Mandelmotortreffen van MTC Freedom uit Izegem. Vanmorgen nam een 90-tal motorrijders de start. Terwijl de ze onderweg zijn, wordt in de Bellevueschool alles klaargezet om ze in optimale omstandigheden te ontvangen. En daar maakt de organisatie stevig werk van. Deelnemers krijgen een drankje aangeboden, er is ook een pechservice en ook uit uitstippelen van de route gebeurt heel nauwkeurig. “Die route kan ook op gps gedownload worden”, zegt voorzitter Jean-Paul Eggermont. “In het verleden is het nog voorgevallen dat ondanks controle pijlen werden ontvreemd of omgedraaid met alle gevolgen van dien. Door ze ook op gps ter beschikking te stellen wordt dit uitgesloten.”

Frankrijk

De rondrit steekt dit jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis de grens met Frankrijk over en doet onder meer de omgeving van Ploegsteert aan. Traditioneel dagen op zondag de meeste deelnemers op. “Deelnemen kan zowel alleen als in clubverband”, geeft de voorzitter nog mee. “Ook 50 cc-rijders en scooters zijn welkom.” Inschrijven voor de rit van morgen kan ter plaatse in de Bellevueschool tussen 8 en 13 uur. Morgenavond volgt dan de prijsuitreiking. Er is niet alleen een tombola, er worden ook diverse trofeeën uitgereikt. (MI-foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier