Motortreffen in De Haan voor meer gezondheidszorg in Congo

Redactie KW

Het was een vroege koude zondagmorgen aan het Zeepreventorium. Groepjes motards druppelen binnen. Allen met één doel: rijden uit solidariteit met het initiatief van een Congolese motard om de mutualiteit verder uit te bouwen in Kikwit (Congo).

Patrick Carlier, Linda Naessens en Yves Peere rijden met veel overtuiging mee. Zij zijn al jaren motards, en telkens er een motortreffen is voor het goede doel zijn zij van de partij. Dit keer rijden ze mee om het mutualiteitsproject van Wereldsolidariteit in Congo te steunen. “Een goede en betaalbare gezondheidszorg is voor iedereen en overal belangrijk, ook hier hebben we jaren met vakbonden en mutualiteiten gestreden voor onze gezondheidszorg”, zegt Patrick Carlier. “En daarom zijn we er altijd bij”, lacht zijn partner Linda Naessens.

Ook de club van de Casteleintjes is van de partij, een negental vrienden en collega’s. Gino Mommerency rijdt deze keer niet mee, want hij maakt deel uit van het organiserend team. “Dit initiatief startte in naar aanleiding van de Tsunami in 2004, een aantal motards van het ACW-verbond wilden op een andere manier naar buiten komen, wetende hoe solidair motorrijders kunnen zijn. Het initiatief was een groot succes, en we herhalen dit nu om de twee jaar”, vertelt Gino. “En we verwachten nu nog heel veel volk, want het weer wordt alsmaar maar beter.”

(AC)

info: www.motorsolidariteit.be

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier