Motorrijdster al maanden werkonbekwaam na aanrijding met truck in Oostende

Harlinda en haar man Tony. © MM
Redactie KW

Tien maanden na een zwaar verkeersongeval met haar motor is Harlinda Muyle (54) nog steeds volop aan het revalideren.

De vrouw werd begin dit jaar in Oostende aangereden door een vrachtwagen en bleef bewusteloos op het asfalt liggen met een schedeltrauma en zeven gebroken ribben. Een getuige kon de trucker – die nietsvermoedend doorreed en elke betrokkenheid ontkent- doen stoppen. “Sinds het ongeval kan ik niet meer werken en vecht ik tegen een depressie”, zegt Harlinda.

“Sinds de aanrijding kan ik niet meer werken en vecht ik tegen een depressie”

Het zware ongeval gebeurde op 8 januari dit jaar. Harlinda Muyle (54) reed omstreeks 10 uur met haar motorfiets langs de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende toen ze plots werd aangetikt door een vrachtwagen. De vijftiger bleef bewusteloos achter en herinnert zich weinig. “Ik hoorde de trucker al een hele tijd claxonneren achter me. Even later probeerde hij me voorbij te steken. Het volgende moment lag ik op de grond. Alles wat daarna gebeurde is een zwart gat”, getuigt Harlinda.

De zaak verscheen maandagochtend voor de Brugse politierechtbank, maar werd meteen uitgesteld naar 21 november om extra stukken toe te voegen aan het dossier. De 58-jarige trucker uit Schaarbeek blijft ontkennen dat hij iets met de aanrijding te maken heeft. Hij wordt ook niet vervolgd voor vluchtmisdrijf, aangezien hij meteen stopte na het teken van een getuige die alles zag gebeuren. Zelf was de vijftiger zich van geen kwaad bewust.

Schrik op motor

Voor Harlinda en haar man Tony Staes (54) waren het moeilijke maanden. Dat de trucker zijn betrokkenheid ontkent, snappen ze niet. “Nochtans waren er twee getuigen die formeel waren en bevestigden dat ik werd aangereden door de vrachtwagen”, aldus Harlinda. Na het ongeval lag de vrouw ruim een maand in het ziekenhuis. Ze revalideerde de laatste maanden onder meer van een schedeltrauma, zeven gebroken ribben en een longperforatie. “Sinds de aanrijding kan ik niet meer werken en vecht ik tegen een depressie”, zucht Harlinda Muyle. Meer dan waarschijnlijk zal ze volledig herstellen. Vooral mentaal weegt het ongeval zwaar door. “Met een motor zal ik nooit meer rijden. Daarvoor is de schrik te groot geworden. Gelukkig droeg ik een stevige helm. Het kon slechter afgelopen zijn”, besluit Harlinda met een zucht.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier