Motards komen samen in Houthulst om steun te betuigen aan gepeste kinderen

Vooraan zien we Enrique Lamaire, organisator motards Steven Baghus, Guy Lamaire met op de arm Valentina Lamaire, Stefanie Sander met op de arm Chayenne Lamaire, Sarah Vermaut, Paris Lamaire en Andy Vermaut, oprichter van het meldpunt voor roscisme. © AC
Redactie KW

Een 45-tal motards zijn op zaterdag 13 augustus samen gekomen om het op te nemen voor de roodharige gepeste kinderen.

De twee roodharige kinderen van Stefanie Sander en haar man Guy moeten al maandenlang verwijten slikken van de buurvrouw omwille van hun rode haren. Het koppel stapte intussen naar het parket om klacht in te dienen tegen de buurvrouw.

Het koppel en hun kinderen kunnen op heel wat steun rekenen van sympathisanten. De motards vertrokken in colonne van aan de kerk in Houthulst richting Zarrendreef waar de gepeste kinderen wonen. Organisator van de rit, Steven Baghus uit Merksem richtte een brief aan de buurvrouw. Hij las de brief voor en deed hem daarop in de bus bij de buren. Andy Vermaut, oprichter van het meldpunt voor roscisme, benadrukte dat niemand omwille van zijn haarkleur gepest moet worden en al helemaal geen kinderen.

Ritje op de motor

Zowel Steven Baghus als Andy Vermaut benadrukten dat kinderen, ongeacht welke haarkleur ze hebben, vrij moeten zijn om in liefde op te groeien. Na de speeches werden de kinderen van het gezin meegenomen voor een ritje door Houthulst op de motor. Een 50-tal buren en familie van het gezin van Stefanie Sander waren ook samengekomen om hun sympathie met het gezin te betuigen.

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier