Moorslede zoekt architect voor renovatie oud gemeentehuis Dadizele

21/04/17 om 14:49 - Bijgewerkt om 14:49

De gemeenteraad keurde hiervoor het bestek goed.

Moorslede zoekt architect voor renovatie oud gemeentehuis Dadizele

Alles in één keer renoveren is financieel niet haalbaar © ©2017 Jan STRAGIER

Voor het aanstellen van een architect is 15.000 euro voorzien. "We voorzien in verschillende fasen een totale renovatie", zegt schepen Pol Verhelle (Visie). "Eerst gaan we het dak aanpakken. Er zijn veel vochtproblemen. We gaan de architect om een totale studie vragen. We willen eerst een totaalvisie hebben en aan de hand van de raming van de kosten kunnen we dan de verschillende fasen plannen. Het oud gemeentehuis is een mooi gebouw. Alles in één keer renoveren is financieel niet haalbaar. De lokalen worden gebruikt door de heemkundige kring en de muziek- en tekenacademie. We hebben aan hen al gevraagd wat ze wensen en nodig hebben."

Om zo snel mogelijk te kunnen overgaan tot de werkzaamheden wordt er in het meerjarenplan voor 2018 een bedrag van 160.000 euro uitgetrokken. Er is een denkpiste waarbij het OCMW ook 100.000 euro inbrengt voor de uitbouw van een ontmoetingsplaats voor het project Warm Dorp. Het zou gaan om een ruimte van 60 à 70 vierkante meter".

(EDB - Foto JS)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!