Moorslede vraagt vrouwelijke inwoners om naar hun borsten te laten kijken

Redactie KW

Moorslede wil vrouwelijke inwoners tussen 50 en 69 jaar stimuleren om hun borsten te laten nakijken. Daarom staan er in de gemeente nu tonnen waarin iedereen oude beha’s kan deponeren.

Volgens de statistieken van de Vlaamse overheid scoort Moorslede lager bij borstkankerscreening dan het gemiddelde in onze regio. Daarom werkt het Sociaal Huis en het gemeentebestuur in 2015 rond het thema borstkankerpreventie en trekt daarvoor 3000 euro uit. “In Groot-Moorslede lieten 724 vrouwen tussen 50 en 69 jaar een screeningsmammografie nemen. Dat is 55,33 procent van de doelgroep. Het gemiddelde in West-Vlaanderen is 58,80 procent”, zegt schepen van Welzijn, Mia Wyffels. “Daarom willen we met lokale partners inzitten op een ruimer preventieplan.”

De eerste actie van vele die nog zullen volgen is het inzamelen van oude beha’s. “Op verschillende plaatsen in Groot-Moorslede wordt een ton geplaatst om ze te verzamelen. De bedoeling is om rond de kermisperiode uit te pakken met iets origineels en creatiefs dat door de verschillende verenigingen die meewerken aan het project in elkaar gestoken is”, aldus de schepen.

(AFM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier