Moorslede huldigt promoverende ploegen

Na de huldiging werden de sporters getrakteerd op een drankje. © JS
Redactie KW

In GC De Bunder werden de sportploegen die vorig seizoen promotie wisten af te dwingen, gehuldigd. Maar liefst vijf ploegen uit Moorslede en Dadizele sporten volgend jaar op een hoger niveau. Ook Rik Lannoy van de Rangers werd in de bloemetjes gezet

2017-2018 was een superjaar voor de sportploegen in Moorslede en Dadizele. Zowel in het voetbal als in het volleybal blonken de teams uit. De mannen van volleybalclub Doskom promoveerden via de eindronde, de vrouwen van Dynamivo speelden na een al succesvol 2016-2017 kampioen. Bij de voetbalploegen toonde SV Moorslede haar kunnen in derde provinciale. Na een heel sterke tweede helft van het seizoen speelde de ploeg kampioen. VK Dadizele beukte de poort naar eerste provinciale open tijdens de eindronde in tweede provinciale. Liefhebbersvoetbalploeg The Rangers werd tweede in het klassement en promoveert ook naar een hogere reeks.

“Dit was een heel speciaal jaar voor de Moorsleedse sport. Ik vond het dan ook heel belangrijk om deze sporters op een gepaste manier te huldigen”, aldus burgemeester en tevens schepen van Sport Ward Vergote (Visie). Dat deed hij in ware universiteitsstijl. Verkleed als professor deelde de burgemeester de diploma’s uit aan de verschillende ploegen. Ward Vergote maakte ook tijd om een speciale vrijwilliger binnen een van de clubs te huldigen. Rik Lannoy is al vijftig jaar lid van liefhebbersvoetbalclub The Rangers. De secretaris beoefent al veertig jaar die functie en behoort al vijfenveertig jaar tot het bestuur. Rik was ook jaren lid van de sportraad. “Dat verdient eveneens grote waardering. Hij verpersoonlijkt hiermee onze vrijwilligers die zich onvoorwaardelijk en belangeloos inzetten om al onze sporters te begeleiden bij het uitoefenen van hun geliefkoosde bezigheid.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier