Mooimakers moeten wijk Krottegem proper houden in Roeselare

(Foto JCR) © (Foto JCR)
Redactie KW

Koning van Krottegem Joselito Gheerardyn krijgt in zijn strijd tegen het zwerfvuil in het Roeselaarse stadsgedeelte onder andere de hulp van enkele personen uit de moskee.

Enkele weken geleden werd op de Roeselaarse wijk De Ruiter een nieuw zwerfvuilinitiatief opgestart waarbij een zestiental bewoners op eigen houtje een deel van hun buurt net houden. In Krottegem volgt nu een gelijkaardig initiatief. “Met Didier Dejonghe en Joselito Gheerardyn hadden we al twee mensen op de wijk die zich volop inzetten voor het net houden van Krottegem”, legt Frank Wauters van de Krottegemse Ransels uit. In 2017 kreeg Didier Dejonghe de Gulden Ransel omdat hij dagelijks lege blikjes en ander zwerfvuil in de Ardooisesteenweg opruimt. Sindsdien kreeg hij de steun van de Koning van Krottegem Joselito Gheerardyn, die twee à drie keer per week hetzelfde doet op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt en de omliggende straten.

“Die mensen doen echt hun best voor de wijk. Maar soms is het toch nog wat dweilen met de kraan open. Zo vinden we regelmatig een hoop zwerfvuil terug in de omgeving van de glasbol van de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. Ook in andere straten ligt er vaak nog te veel afval”, schetst Wauters de situatie.

Mooimakers

De Krottegemse Ransels starten daarom het idee op om een opruimteam op de been te krijgen dat voortaan on der de naam van ‘Krottegemse Mooimakers’ door het leven gaat. Inmiddels meldden zich al een tiental kandidaten aan. “Bij het initiatief krijgen we ook de steun van de moskee. Het doet natuurlijk extra deugd om ook vanuit die hoek heel veel steun te krijgen.”

Protestantse kerk

De verantwoordelijken van El Nour informeerden inmiddels de bezoekers van de moskee. Enkele mensen gaven inmiddels aan mee te willen helpen aan het project. Ook vanuit de protestantse kerk kwam een positieve respons op het nieuwe zwerfvuilverhaal. Joselito is alvast heel tevreden dat het werk van hem en Didier navolging krijgt. “In de voorbije periode konden we al heel veel zwerfvuil opruimen. Ik geloof er echter in dat we met vele helpende handen de problematiek rond zwerfvuil kunnen aanpakken.” Wie zelf wil meehelpen in Krottegem kan contact opnemen met Joselito of Didier. Op wijk De Ruiter is Geert Huyghe een van de trekkers van het project. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier