Mooie oldtimers stelen de show in Diksmuide

Links vooraan voorzitter Jean-Claude Huys, ondervoorzitter André Missiaen en enkele eigenaars van de oldtimers, waaronder Marc Salembier en Agnes Christiaen. © JTV
Redactie KW

Oude tractoren, maar vooral juweeltjes van oude wagens – waarvan een tiental uit de jaren dertig – stalen zondagnamiddag de show op een oldtimerbijeenkomst in Diksmuide.

De organisatoren, met de toepasselijk naam Westhoekpioniers, brachten enkele pareltjes van wagens bijeen. Zondagvoormiddag reden deze wagens een toertocht door de Westhoek, waarna ze verzamelden in een weide langs de Oostendestraat. Voorzitter Jean-Claude Huys was bijzonder opgetogen met de grote belangstelling voor dit auto-evenement. Ondervoorzitter André Missiaen is sinds zijn jeugd bezeten door wagens, vooral alle types van Mercedeswagens.

Hij heeft een pracht van een gerestaureerde Mercedes 170 in zijn verzameling, waarvan hij de waarde liefst niet bekendmaakt. Als landbouwer had hij vroeger weinig tijd om zich met deze speciale en dure hobby bezig te houden. Maar nu hij op rust is, heeft hij vijf wagens in zijn bezit, waar hij iedere dag aan werkt. André is reeds 22 jaar lid van deze oldtimerautoclub. Hij hoorde toevallig op café dat er in de streek een prachtige Mercedes op een koper stond te wachten.

De gepassioneerde André kon niet wachten en kocht deze wagen voor een prijsje. De wagen is nu ettelijke duizenden euro waard na een doorgedreven restauratie. We hoorden vaak het woord ‘passie’ en ‘verslaving’ vallen wanneer we tussen de eigenaars van deze prachtige bolides wandelden. De oldtimerautoclub de Westhoekpioniers is de tweede oudste club van België.

(JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier