Mooi gebaar: fabrikant Oto-Lift schenkt gratis traplift aan school

16/06/16 om 16:34 - Bijgewerkt om 16:34

Bij De Levensboom in Marke werd een gratis traplift geschonken door een sponsor. Miro, die een lichamelijke beperking heeft, mocht de lift uittesten.

Mooi gebaar: fabrikant Oto-Lift schenkt gratis traplift aan school

Op donderdagmiddag werd in De Levensboom in Marke een traplift op de buitentrap in gebruik genomen door Miro Toye (9), een jongen die aan het syndroom van Ullrich lijdt.

Miro gaat al van kleins af naar De Levensboom en zit nu in het vierde leerjaar. De klassen van het vijfde en het zesde leerjaar liggen echter op de eerste verdieping. "Wij vonden het geen optie om die klassen te verplaatsen, maar het schoolbestuur ging akkoord met het aankopen van een traplift voor de buitentrap", stelt directeur Klaas Vandommele. Bij de derde firma waar we prijs vroegen hiervoor, vond de vertegenwoordiger het aangrijpend dat we met de school zo'n inspanningen deden. 's Avonds kregen we al het nieuws van Oto-Lift dat ze de traplift, ter waarde van 8.100 euro zouden sponsoren.

Deze firma doet dit niet vanuit een commercieel oogpunt, maar de zaakvoerder vindt dat bedrijven ook een maatschappelijke plicht hebben. Hij wil met deze schenking ook andere firma's stimuleren om zijn voorbeeld te volgen. De sponsors hadden voor de andere kinderen van de school een knuffel als geschenkje.

Miro mocht de lift samen met de sponsor inhuldigen op donderdag 16 juni. Zijn ouders, de medeleerlingen, enkele Kortrijkse schepenen, iemand van het schoolbestuur, en de kabinetsmedewerker van de Minister van Onderwijs Hilde Crevits waren hierbij aanwezig. Hij was heel trots en vond vooral de knuppeltjes om de lift te bedienen grandioos. Nadat de lift geopend werd volgde een receptie voor alle kinderen en de andere aanwezigen. De kinderen van de school hadden hiervoor zelf de aperitiefhapjes gemaakt.

(EDB - foto EDB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!