Mooi bedrag voor goed doel na wereldrecordpoging domino in Izegem

Redactie KW

Ondanks dat de wereldrecordpoging voor langste dominomuur mislukte, kon een team van jonge Emelgemnaren toch 2515,23 euro bij elkaar krijgen voor het goede doel.

Op zondag 31 augustus wou Emelgemnaar Lowie Beirnaert samen met zijn vrienden het wereldrecord van de langste dominomuur ter wereld verbreken. Het record, dat op 30 meter lang en minstens een meter hoog stond, kon niet verbroken worden: de 36 meter lange muur, bestaande uit 38.334 blokjes, stopte met instorten na 28 meter.

De jongeren waren de hele week in de weer om het dominoparcours in orde te krijgen, al een hele prestatie op zich. Het doel van de poging was om geld in te zamelen voor het onderzoek naar stofwisselingsziekte. Sander Carlier, een elfjarige Emelgemnaar die in mei overleed aan de ziekte, had als wens een actie te organiseren voor dit doel. Zijn tweelingbroer Niels en zus Febe lieten het eerste blokje vallen. Er werd geld ingezameld door vrije donaties en overschrijvingen. Op het eind kon het jonge team een cheque van 2515,23 euro doneren.

(KA)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier