Moet nieuwe Leiebrug in Wervik op andere manier terugverdiend worden?

Redactie KW

Terwijl vandaag in Wervik de nieuwe Leiebrug wordt ingevaren, is er protest over de plannen van de NV Waterwegen en Zeekanaal om op de Vrijdagmarkt in de schaduw van de monumentale Sint-Medarduskerk een appartementsgebouw te voorzien.

Gisteren is de Facebookpagina ‘Flatgebouwen rond de Sint-Medarduskerk in Wervik – NOOIT’ opgericht. Wie een gezellige vrijdagmarkt met een kwaliteitsvolle toekomstvisie prefereert, wordt er gevraagd de pagina te liken.

Waterwegen en Zeekanaal wil sowieso een en ander van de grote investeringen van de Leiewerken recupereren en dat kan bijvoorbeeld met een appartementsgebouw. De samenwerkingsovereenkomst hiervoor werd unaniem door alle politieke partijen goedgekeurd door de gemeenteraad in juni 2012. Daarin staat er zwart op wit dat het een nieuwbouw van vijf tot zeven bouwlagen wordt. Vergelijkbaar met aan de andere kant van de kerk de vervangingsnieuwbouw van Het Pardoen. Zeven bouwlagen komt neer op een hoogte van 21 meter.

Volgens burgemeester Youro Casier in een reactie op Facebook bestaan er tot op heden over de mogelijke bebouwing geen concrete plannen of visualisaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier